Search This Blog

Thursday 23 December 2010

The Holy Soul


Καθώς άγιες μέρες πλησιάζουν, τι καλύτερο από το να ασχοληθούμε λίγο με την άγια, οσία και ιερή ψυχή μας, έχοντας παρέα τους Holy Soul. Την τετραμελή μπάντα από το Sydney, που σίγουρα δεν θα μας αφήσει αδιάφορους και μη συγκινημένους. Σχηματίστηκαν τον Οκτώβρη του 2001 από τρεις συμφοιτητές του τμήματος μουσικής του University of Western Sydney. Τον ηχο τους θα τον χαρακτηρίζαμε alternative folk rock η και κλασσικό aussie underground swamp rock (ο καθένας κρίνει και βγάζει τα δικά του συμπεράσματα). Η πρώτη δισκογραφική εμφάνιση θα γίνει το 2004, για να ακολουθήσουν κι άλλες, με αποκορύφωμα το ‘Damn You, Ra’ του 2009. Ένας δίσκος ολοκληρωμένος, συναρπαστικός και συμπαγής, χωρίς ψεγάδι και σημεία ανακύκλωσης, επανάληψης και βαρεμάρας. Κατά την ταπεινή μου γνώμη, αδιαφιλονίκητα στη πρώτη δεκάδα αυτών που έχω ακούσει την τελευταία πενταετία, και που σίγουρα είναι πολλοί. Εάν βεβαίως όλα αυτά ακούγονται ανιαρά , bullshit και υπερβολικά, λίγη υπομονή και θα μπείτε στο κλίμα. Και για την λοιπή ιστορία, το 2006 θα συνοδέψουν τους Μudhoney στην ευρωπαϊκή τους tour, το 2007 θα αποτείνουν φόρο τιμής στον Rowland S. Howard διασκευάζοντας το ‘I Burnt Your Clothes’ μέσω της γαλλικής Stagger Records, το 2009 θα περιοδεύσουν για πρώτη φορα σε Μαλαισία και Ταΐβάν μαζί με τους Stabs, Mick Turner, Tricky κλπ. Περιστασιακά βεβαίως θα εμφανίζονται και συνεργάζονται με το Damo Suzuki Network, κυκλοφορώντας το 2010 - που απέρχεται ευτυχώς - το live lp 'Dead Man Has No 2nd Chance'. Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο και φίλου του blog - saunterer - μπορείτε να διαβάσετε εδώ, αλλά και να το ακούσετε ολόκληρο εδώ (επιβάλλεται, μην το χάσετε).

the band
Trent Marden - guitar and vocals
Sam Worrad - bass
Jon Hunter - guitar
Kate Wilson - drums

discography
Love Has Left The City Limits ep (2004)
Sign of the Triangle lp (2005)
Damn You, Ra lp (2009)


Watch The Holy Soul

Merry Christmas and save our souls

5 comments:

  1. Frank μου άρεσαν υπερβολικά. Έχω φάει ένα κόλημα οτι το train μου θυμίζει το days of wine and roses, δεν ξέρω γιατί.

    ReplyDelete
  2. http://forthedishwasher.blogspot.com/2010/12/jesus-week-black-angels-passover-2006.html
    black angels συνεχεια, οσοι δεν το εχετε τρεξτε. Γαμαει

    ReplyDelete
  3. Εύγε Frank. Πολύ καλό το ποστ.
    Οι Holy Soul καταπληκτικοί.

    Εμένα πάντως ranx δεν μου θυμίζουν days of wine and roses.
    Τους black angels ήδη τους είχα κατεβάσει αλλά ρε γαμώτο τα τραγούδια που μου άρεσαν περισσότερο στο LP είναι αυτά του EP.

    ReplyDelete
  4. @doc, ισως να φταιει οτι το ακουγα νωριτερα, ισως τα χρονια, αλλα μπορει απλα να ειναι επακολουθο της χρησης του φατσοβιβλιου.

    Ε βεβαια το first vietnamese war αρκει.

    @frank, many thanx απο τον Sam & τους Holy Soul.

    ReplyDelete
  5. Όχι απλά φίλος του Αιρεσία μα θαυμαστής φανατικός! Μπιτλομάνια κατάσταση με ουρλιαχτά τράβηγμα μαλλιών και όλα τα σχετικά παραφερνάλια…
    Γαμώ τους δίσκους ε…όπως και η passoverαρα των Black Angels με το Prodigal Son να είναι στην δεκάδα των τραγουδιών της δεκαετίας…εδώ: http://www.tranzistor.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=937:-black-angels-passover&catid=76:2006&Itemid=325
    το μεταμεσονύκτιο παραλήρημα μου την πρώτη φορά που το είχα ακούσει.
    Αυτά τα λίγα bros…καλή ξεκούραση αυτές τις μέρες..για όποιον τα καταφέρει να ξεκουραστεί φυσικά…
    salute

    ReplyDelete