Search This Blog

Tuesday 7 September 2010

Περί Οκνηρίας

Οκνηρία σημαίνει νωθρότητα,αδιαφορία,τεμπελιά

Στην κοινωνική ψυχολογία των ομάδων, η κοινωνική οκνηρία είναι το φαινόμενο κατά το οποία τα άτομα καταβάλουν λιγότερη προσπάθεια για την επίτευξη ενός στόχου όταν δουλεύουν σε ομάδες, από όση καταβάλουν όταν δουλεύουν μόνοι τους. Είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που κάνουν τις ομάδες λιγότερο αποδοτικές σε σχέση με την εργασία που καταβάλουν τα μέλη τους ως άτομα.

Για την κοινωνία του airesias blogspot, η αιρεσιακή οκνηρία είναι το φαινόμενο κατά το οποία τα άτομα καταβάλουν λιγότερη προσπάθεια για την επίτευξη ενός στόχου όταν δουλεύουν σε ομάδες, από όση καταβάλουν όταν δουλεύουν μόνοι τους. Είναι ένας από τους κύριους παράγοντες που κάνουν τα blogs λιγότερο αποδοτικά σε σχέση με την εργασία που καταβάλουν τα μέλη τους ως άτομα.

Λογια σοφων ανδρων:

- Κανένας οκνηρός δεν έγινε ποτέ ένδοξος (Ευριπίδης)
- Οκνηρός δε είναι μόνο εκείνος που δεν κάνει τίποτα, αλλά εκείνος που μπορεί να κάνει κάτι καλύτερα και δεν το κάνει(Σωκράτης)

Λογια επιφανων ανδρων:

- Η οκνηρία είναι για τον άνθρωπο ό,τι η σκουριά για τα μέταλλα (αγνωστος)
- Η οκνηρία είναι σαν την σκουριά: φθείρει ταχύτερα, παρά η χρήση παλιώνει (Μπ.Φράνκλιν)
- Στην αναπαυλα των TV διαφημισεων οποιος θελει μπορει, τον χρονο να εκμεταλλευτει (FranksterOz)

Εχοντας τα παραπανω υποψη, υπεκφυγες και δικαιολογιες τυπου εχω λαικη,εμπλεξα με μαστορεματα,η αποθανατιση κοινωνικων εκδηλωσεων μου τρωει ολο το χρονο,κολλησα με το
facebook,οι ερευνες (για λογ/μο CIA & Interpol) σταματημο δεν εχουν,τα PC μου δεν ανοιγουν
κ.λ.π,κ.λ.π,πειστικες μαλλον δεν γινονται.
Ετσι λοιπον, εαν ακομη και η υποβολη ενος σχολιου συμβαλλει στην πολυφωνια, ποσο μάλλον μια αναρτηση συμβαλλει αποφασιστικα στην αναπτυξη του εγχειρηματος που λεγετε airesias blogspot.
Ακολουθει μουσικο μηνυμα.


Beasts Of Bourbon - Hard For You by franksteroz

5 comments:

  1. ανασχηματισμός ή εκλογες εδω και τέρας!!!
    χικ.

    ReplyDelete
  2. δραστηριοποιηση !!!!
    χοκ.

    ReplyDelete
  3. Στην κοινωνική ψυχολογία των ομάδων, ο κοινωνικος εργασιομανής, αποτελεί άβουλο άτομο που ενδίδει στον πειρασμό να στερήσει από τον εαυτό του μια απόλαυση αυτήν της τεμπελιάς της οκνηρίας.
    Ο απόλυτα εργασιομανής είναι αυτός που απέχει από όλα τα υπόλοιπα εκτός από την φρενοβλάβεια της εργασιομανίας και δεν είναι καθόλου διακριτικός στα βλέμματα των υπολοίπων που δεν διακατέχονται από το εν λόγω σύνδρομο και χαρακτηρίζεται δε ως εγωκεντρικό άτομο διότι ενδιαφέρεται περισσότερο για την προβολή και επιβολή της παθογένειας του από την ενεργητικά ανέμελη και υγιέστατη τεμπελιά μου.
    Σε ποιόν χρωστάμε ορέ? (λόγος επιφάνειου Αιρεσία απο το επιφανειακός και οχι απο το επιφανής)

    Ακολουθεί μουσικό μήνυμα.

    http://www.youtube.com/watch?v=d23wF54Z9vE&feature=player_embedded

    ReplyDelete
  4. ακριβως οπως οι συντελεστες του Αιρεσια οι Vee Bees.

    ReplyDelete