Search This Blog

Saturday 11 December 2010

the Only Ones

Photobucket

Θα μπορούσαν να είχαν γίνει διάσημοι ή μήπως με τη βοήθεια της κινητής τηλεφωνίας τελικά έγιναν;
Τον παλιό εκείνο καιρό, όλα τα καλά ξεκινούσαν απο μια κασέτα με επιλογές απο τις κασέτες φίλου, ο οποίος είχε κάνει τις επιλογές από άλλες φίλων οι οποίοι καμιά φορά τις είχαν γράψει απο εκπομπές ραδιοφώνου κτλ. κτλ.'Ετσι λοιπόν έπεσαν στα αυτιά μας οι παραγνωρισμένοι ακόμη και σήμερα The Only Ones, φυσικά με το Another girl another planet,που είχε την τύχη να είναι η μία και μοναδική επιτυχία(κατα κάποιο τρόπο), σε σημείο που έγινε classic(η απόδειξη παρακάτω).

London Punkharmonic Orchestra

Κάποια χρόνια αργότερα ανακάλυψα οτι οι Only Ones (Peter Perrett,John Perry,Alan Mair,Mike Kellie),δημιουργήθηκαν το 1977 στο Λονδίνο. Η πρώτη τους δουλειά ήταν το ομώνυμο the Only Ones το 1978 απ' όπου και το Another girl. Συνεχίσαν με ένα άλπουμ για την κάθε μια απο τις δυο επόμενες χρονιές,τα πολύ καλά Even serpents shine & Baby's got a gun. To 1981 διαλύθηκαν.Απο εκεί και μετά, εξάρτηση απο την ηρωίνη για τον αινιγματικό Perrett, κάποιες σόλο δουλειές και επανασύνδεση το 2007 με κάποια live για βιοποριστικούς ίσως λόγους...Η σελίδα τους στο βιβλίο της rock ιστορίας είχε ήδη γραφτεί δύο δεκαετίες νωρίτερα...

...ίσως με τη βοήθεια ενός κοριτσιού από έναν άλλο πλανήτη.


9 comments:

  1. Μόνο ονομαστικά τους γνώριζα χωρίς να έχω ακούσει κάτι απ' αυτούς (ή να μην ήξερα ότι ακούω κάτι δικό τους).
    Η κιν. τηλεφωνία πού κολλάει? Ακούγονται σε κάποια διαφήμιση?

    ReplyDelete
  2. Πριν κανα δυο χρονια νομιζω σε Αγγλικη διαφημιση κινητης τηλ.
    Αξιζουν να τους γνωρισεις καλυτερα, το ομωνυμο θα λεγα.

    ReplyDelete
  3. http://lix.in/-8328d6

    ReplyDelete
  4. Όχι ότι οι Only Ones χρειάζονται τέτοιες πληροφορίες για να τεκμηριώσουν την αξία τους (φτάνει απλά να ακούσει κάποιος τα τραγούδια τους) αλλά για την ιστορία να σημειώσουμε ότι δυο από τα καλύτερα ελληνικά rock ‘n’ roll συγκροτήματα όπως οι Last Drive και οι Hydes συνήθιζαν να διασκευάζουν τραγούδια τους, δείχνοντας και τιμώντας έτσι μια από τις μεγαλύτερες επιρροές τους.

    ReplyDelete
  5. thanks saunt για την υπενθύμιση,τουλάχιστον για τους Drive επιβεβαιώνω,(τους hydes τους γνώρισα πολύ προσφατα, shame on me).Εξαλλου υπάρχει και το ηχητικό ντοκουμέντο στο time is not important.

    ReplyDelete
  6. Thanks για το λινκ ανώνυμε αλλά υπάρχουν 7 από τα 10.

    ReplyDelete
  7. το δευτερο αρχειο ανοιγει ξεχωριστα και ειναι 13 οχι 10.

    ReplyDelete
  8. You 're right anonymous ranx.

    ReplyDelete
  9. I never do wrong Doc with no name.

    ReplyDelete