Search This Blog

Tuesday 15 February 2011

Salamander Jim

Λίγο πολύ οι περισσότεροι μας γνωρίζουμε τον αξιότιμο κο Tex Perkins (γεννημένος Gregory Steven Perkins) είτε από τους Beasts of Bourbon είτε από τους Cruel Sea κλπ. και πολλοί λιγότεροι βεβαίως το παρελθόν του και τις προγενέστερες μπάντες του. Ξεκίνησε να παίζει μουσική με τους Tex Deadly and the Dum-Dums (ένα post-punk σχήμα) από το Brisbane έως το 1982, χρονιά που θα μετακομίσει στο Sydney αναζητώντας περισσότερες ευκαιρίες και αναγνώριση. Εκεί θα γνωρίσει τους Κim Salmon (Scientists), Richard Ploog (Church) και θα σχηματίσει τους Salamander Jim. Oι υποχρεώσεις των Salmon / Ploog με τα κύρια τους group, θα αναγκάσουν τον Tex να ανασχηματίσει και να πλαισιώσει τους Salamander Jim με άλλους μουσικούς. Το 1985 θα κυκλοφορήσουν το “Lorne Green Shares His Precious FluidsMLP (Red Eye Records), που έμελλε να είναι και η μοναδική τους ηχογράφηση.

The Salamander Jim were:
Tex Perkins - Vocals, Harmonica, Piano, Guitar
Lachlan McLeod - Guitar
Stuart Gray - Bass, Guitar, Piano
Martin Bland - Drums
Ewan Cameron - Saxophone

Salamander Jim - Fly In Da Ointment by fraussie65

Salamander Jim - Ugly Breakfast by fraussie65

9 comments:

  1. Και αν θελετε ολο το MLP
    http://www.megaupload.com/?d=Y6ODRUSA

    ReplyDelete
  2. frank, respect στον ΤΕΧ και σε οτιδήποτε κάνει αλλά γιατι ο ήχος στα δυο playerakia ειναι τόσο αθλιος?

    ReplyDelete
  3. Δυστυχως ΝΑΙ ειναι αθλιος. Σχεδον απιθανο να βρεις κατι καλυτερο σε μια τοσο lo-lo-lo παραγωγη - same shit almost on vinyl-. Περαν αυτου ενημερωνομαστε και αξιολογουμε το περιεχομενο χωρις να ζηταμε περισσοτερα μιας και δεν ειναι στο χερι μας Rank. Bεβαιως εν ετει 1986 που το πρωτακουσα δεν ειχα τετοιους ενδοιασμους.

    ReplyDelete
  4. sure frank, ειπαμε respect στον κο Περκινς, Οχι μόνο γιατί είναι οτι είναι, αλλα και για αυτό που ακουσα απο τους Salamander.

    ReplyDelete
  5. Ενα κακόηχο αι-ξαιρετο αποτελεσμα ιστορικης σημασιας...
    Frank μην σκας...

    ReplyDelete
  6. Βρωμιά δε θα πει τιποτα saunt αλλα να΄χαμε και λιγο καλυτερο ηχο δε θα πειραζε. Κατα τα αλλα Frank σκας..μος πορευσου κι ετσι.

    ReplyDelete
  7. Πω πω ρε πούστη μου απ' όπου και να το πιάσεις
    (ακούσεις) θα λερωθείς.
    Μ' αρέσει.

    ReplyDelete
  8. Γμστ πρόεδρε κι εγώ όσες φορές και απ’ όπου έχω κατεβάσει το Lorne Green…στον ίδιο άθλιο ήχο-τοίχο πέφτω…από την άλλη «λεπτομέρειες» θα πει ο γρασομένος άλλος εαυτός που τα λέμε τα βράδια, και δεν μπορώ να του φέρω αντίρρηση…

    ReplyDelete