Search This Blog

Sunday 10 April 2011

Graveyard Train

Μας τραγουδουν για φαντάσματα, βρυκόλακες τη κόλαση και τα τέρατα της. Μας σιγοτραγουδούν για στοιχιωμένες ψυχές, παράφρονες εγκληματίες, αιματοκυλίσματα και δολοφονίες. Μας μιλούν για πάθη, βασανιστήρια, θάνατο, το πυρ το εξώτερο και ότι άλλο μοχθηρό, τρομακτικό και μακάβριο μπορεί στο νου να βάλει ο άνθρωπος. Ιστορίες τρόμου, ιστορίες απόκοσμες, ιστορίες αποκρουστικές. Μόνο που τις σκέφτεσαι ανατριχιάζεις και η τρίχα σηκώνεται κάγκελο. Αυτή είναι η βασική και μοναδική θεματολογία τους, που αποδίδεται με έναν ιδιαίτερο, ανορθόδοξο και μοναδικό τρόπο. Με όργανα παλιάς εποχής σχεδόν ξεχασμένα (kazoo, dobro, washboard) και κρουστά ανύπαρκτα. Το ρόλο αυτόν αναλάβανε τα σφυριά και οι αλυσίδες.
Και αυτοί είναι οι Graveyard Train, οι πιονέροι της horror country. To 6μελές τρομο-κάντρι σχήμα από τη Μελβούρνη, που πρωτοεμφανίστηκε το 2007 και εξακολουθεί να μαγεύει και να προκαλεί ανατριχίλες,με απολογισμό μέχρι σήμερα τρία albums, τα: Bit By a Dog (2008), The Serpent and The Crow (2009) και το εξαιρετικό The Drink, The Devil and The Dance (2010).

Graveyard Train are:
Governor Shinbone Mc Dagger (Guitar)
Creepy J McCraw (Banjo/LapSteel)
Scarecrow Bone Marrow (Dobro)
J.J Cadaver (Chain/Harp/Kazoo)
Dead Horse Jones (Washboard/Tambo)
Dr Chowington (Upright Bass)





6 comments:

  1. Η μπάντα death εξ-αιρετική...
    Ο συγγραφέας του κειμένου υπέπεσε εις αδικαιολόγητον πλεονασμό δια να πουλήσει μούρην...

    ReplyDelete
  2. Καλυπτω τους φειδωλους σου προλογισμους.

    ReplyDelete
  3. Συνεχεια σχολιου
    Στο κατω-κατω βρε αδερφε κι αλλοι εχουν δικαιωμα σε γλαφυρες και συντομες αναφορες. Η φαντασια ανηκει σε ολους, αρεσει δεν αρεσει.Ιστοριουλες τυπου μερος 1ο-2ο κλπ τις αποφευγουμε. Κι οσο για τη μουρη ? τι να κανουμε, ο θεος μας εκανε ομορφους.

    ReplyDelete
  4. συνέχεια σχολείου.
    .... σε σύγκριση με τον συγγραφέα του κειμένου Mick Harvey klp κλπ που είναι κατά εξοχήν διακριτικός και πιο όμορφος...

    ReplyDelete
  5. Πρόεδρε άσε τα παιδιά να εκφραστούν! Για τους Graveyard Train ετοιμαζόμουν να πουλήσω πολύ περισσότερη μούρη από ότι ο frank…frank μην ακούς την ηγεσία, συνέχισε έτσι μαν.

    ReplyDelete
  6. Αισθάνομαι ότι οι μουσικοί ορίζοντες του ιστολογίου διευρύνονται καλύπτοντας και άλλους δρόμους που εκτείνονται πέρα από την βουή της πόλης και των χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων. Συνεχίστε τον δρόμο σας...

    ReplyDelete