Search This Blog

Thursday 2 May 2013

Rykarda Parasol - Against the Sun.



Νέο album και για την συμπαθέστατη Rykarda Parasol.
Όταν οι προσωπικές εμπειρίες, οι περιπέτειες, τα ταξίδια επενδυθούν σωστά με μουσική, τα καλώς κείμενα αγγίζουν τα όρια της ποίησης, της αφηγηματικής λογοτεχνίας και συνδυαστούν με μια φωνή ω!!! αυτή η φωνή λες και έχουν φυσήξει δίνοντάς της πνοή η Patti Smith, η Hope Sandoval και ή Pj Harvey μαζί, τότε και το αποτέλεσμα θα είναι εξ-αιρετικά συναισθηματικό και πνευματικό συνάμα.
Mε είχε ξαφνιάσει ευχάριστα στο πρώτο της Our Hearts First Meet κάπου στο 2006 (μέρες ραδιοφώνου) με ένα ιδιαίτερο art work έμφαση στο γυναικείο σώμα και άνθη, γιατί τι άλλο μπορεί είναι το γυναικείο σώμα πέρα από αυτό?
Τραγούδια όπως το Lonesome Place, En Route τ΄ακούω ευχάριστα ακόμη και σήμερα....

Μέτα το πέρας 3 ετών ακολουθεί και το δεύτερο for Blood and Wine (2009) και Αααααα! μία θέση στο βάθρο μεταξύ των προαναφερθέντων κυριών της ανήκει δικαιωματικά κατ΄ εμέ , 
το Art work εμπλουτίζεται κι αυτό με άνθη, αγγειόσπερμα, δικότυλα, που ανήκουν στην τάξη των Μηκωνωδών (Papaverales) και στην οικογένεια Μηκωνοειδών (Papaveraceae) και Papaver Somniferum ξέρετε αυτά που σου προκαλούν μέθη και ύπνωση, το γυναικείο σώμα όμως παραμένει ως σημείο αναφοράς, γιατί τι άλλο μπορεί να είναι το γυναικείο σώμα πέρα απ΄ αυτό?
Όλα τα τραγούδια τ ακούω ευχάριστα μέχρι και σήμερα...

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συμμετοχές και οι συνεργασίες σε δουλείες άλλων καλλιτεχνών, μεταξύ άλλων αυτές του 2012  
Heart and Soul...



και Jeff Zentner...





Τώρα στα μέσα του Απρίλη (μήνας γενεθλίων του Rank κι ούτε ένα χρόνια πολλά δεν του είπα ο ανάποδος) κυκλοφόρησε το τρίτο της Album Against the Sun,  αφηγηματικό και πάλι, ακουστικό, ώριμα λιτό στην μουσική επένδυση αφού οι ηλεκτρικές κιθάρες και τα μπάσα ακούγονται ελάχιστα, στο art work έχουν φύγει τα Papaver Somniferum  και το σημείο αναφοράς που είναι το γυναικείο σώμα  σκιάζεται από ένα μανιτάρι, σαν ομπρέλα, ένα μανιτάρι που μπορεί είναι ένα απλό μανιτάρι ή ένα δηλητηριώδες μανιτάρι ή ένα από κείνα τα παράξενα μανιτάρια που σου προκαλέσουνε ζάλη, γιατί τι άλλο μπορεί να είναι το γυναικείο σώμα πέρα από αυτό?
Ψάχνω μόνο μία λέξη που να χαρακτηρίζει όλο αυτό το αποτέλεσμα στο σύνολό του και νομίζω πως την βρήκα!!!!!...

Ψυχοτρόπον... 



Baby. I was only joking.
I' m ready to be your fool.
I' m always running, running out.
just when things get good. 






...τα βιογραφικά της στοιχεία εάν δεν τα ξέρετε βρείτε τα μόνοι σας...


4 comments:

  1. Πρόεδρε έχεις όλο το άλμπουμ? Αν ναι do the right thing…ρώτα το ranx ξέρει που θα με βρει…περιμένοντας ρίχνω και ένα γυάλισμα στο φτυάρι μου να είναι έτοιμο καλού κακού….

    ReplyDelete
  2. θα ενημερωθεί ο ενδιάμεσος αλλά νομίζω σήμερα πως θα ταξιδέψει...
    και είπαμε Saunt τα δικά μα τα φτιάρια γράφονται με (ι)...

    ReplyDelete
  3. τα δικά μα τα φτιάρια γράφονται με (ι)... καντο μας λιανα Αιρεσια
    roo

    ReplyDelete
  4. τα δικά μας τα φτιάρια γράφονται με (ι)...
    Ωωωωω!!! που να σου εξηγώ,
    Διάβασε τα σχόλια εδω και θα πάρεις μια ιδέα
    http://airesias.blogspot.gr/2013/04/crime-and-city-solution-american.html

    ReplyDelete