Search This Blog

Monday 27 December 2010

Nice trip Captain Beefheart




Τον Δεκέμβρη επέλεξε ως μήνα απόδρασης για τη έρημο όπου συνήθιζε με τον Frank (Zappa) να βολτάρει.

 


Με τον blues ήχο μιας φυσαρμόνικας και τους κάκτους να τρέχουν αφηνιασμένα έξω από το τζάμι του αυτοκινήτου ο Captain  οδηγούσε στον μακρύ ατελείωτο εκείνο δρόμο της ερήμου.
Το Αυτοκίνητο χανόταν  μέσα στην κόκκινη σκόνη με την αίσθηση της άμμου ανάμεσα στα δόντια και την γλώσσα του οδηγού του, δυο γουλιές Bοurbon από το αφημένο μπουκάλι στην θέση του συνοδηγού, κατάρες συνόδευαν τον χαρακτηριστικό ήχο του φτυσίματος βγάζοντας το κεφάλι έξω από το παράθυρο, σάλιο, Bourbon και λεπτόκοκκη σκόνη ως στοματικό ξέπλυμα εκσφενδονιζόταν στην άκρη του δρόμου,  ρούφηξε λαίμαργα η άμμος, θεωρώντας το ως φιλοφρόνηση ένα ερπετό ανταπέδωσε μ ένα κροτάλισμα της  ουράς του που ήταν κουλουριασμένο στην μικρή εσοχή ενός βράχου εκεί κοντά .
Ο ήλιος στην δύση του, περνούσε της κοκκινωπές ακτίνες του μέσα από τα αγκάθια ενός κάκτου  και καταλήξανε πάνω στο νωθρό περπάτημα ενός σκορπιού που πάνω σ αυτό  εναρμονιζόταν το ηλιοβασίλεμα παραδίδοντας τα χρώματα του στην  νύχτα ενώ στο βάθος του δρόμου το αυτοκίνητο χάνονταν , μια κουκκίδα τώρα στον χρωματικό ορίζοντα εκεί ακριβώς που συναντιόταν τα σημεία φυγής του τοπίου και πριν το κοράκι απλώσει τα φτερά του το αυτοκίνητο χάθηκε τελείως  παρασέρνοντας μαζί και όλη εκείνη την ριμάδα την σκόνη …


…Σ ένα δωμάτιο κάπου... στο πάτωμα ένα τασάκι, μια γόπα μέσα κάπνιζε,  δίπλα το ποτήρι με  Bourbon μισοτελειωμένο, από το παραθύρι τρύπωναν κάτι λίγες ακτίνες του φωτός δημιουργώντας αντίθεση με το ημίφως που επικρατούσε μέσα φωτίζοντας την νωπή ακόμη ελαιογραφία σ ένα ξύλινο καβαλέτο φάνταζε σαν να ήταν βουτηγμένη στην χρωματική μπαλέτα μιας ερήμου .
Το μαύρο νωπό κι αυτό, αναμειγμένο με σκόνη και άμμο πάνω στο λεπτοτριχο πινέλο στην βάση του καβαλέτου, αφημένο, σαν να είχε μόλις τελειώσει  το γράψιμο του ονόματος Don Van Vliet στην κάτω δεξιά πλευρά του πίνακα. 
Κατά έναν περίεργο τρόπο σκόνη είχε κατακλείσει και τον χώρο, σκόνη παντού , στην καρέκλα, το τραπέζι, και τα υπόλοιπα λιγοστά έπιπλα του δωματίου λες και φύσηξε μέσα από τον πίνακα ένα ζεστό αεράκι μεταφέροντας την έξω ή πέρασε ένα αυτοκίνητο γρήγορα τον δρόμο μέσα στην έρημο που απεικόνιζε ο πίνακας αφήνοντας κατάλοιπα σκόνης στο δωμάτιο…
Κάτι βρωμοφυλλάδες μην μπορώντας να καταλάβουν τι ακριβώς έγινε γράψανε λέει πως πέθανε, σκλήρυνση κατά πλάκας και άλλες τέτοιες αηδίες
Nice trick Captain…….Ho ho ho, hi hi hi

The wind blew low, the wind blew high
The stakes were low, the stakes were high
Upon the My-O-My
Hands low, hands high,
Ho-ho-ho, hi-hi-hi
Hands low, hands high
Upon the My-O-My




16 comments:

  1. αλλος ενας μεγαλος εφυγε. σιγα σιγα αραιωνουν. στη μνημη αυτου και αυτων ενα και δυο βουρβωνια σε υπομεριδες θα πιω και καλο ταξιδι θα ευχηθω.
    good job airesia. μακαριοι υμων.
    frankroo.

    ReplyDelete
  2. ps the excellent CLEAR SPOT by mr don van vliet aka Captain Beefheart appeared as a b-side on the We had love 7'' by the scientists as and by many other artists

    ReplyDelete
  3. Frank τελειωσες να γραψουμε κι εμεις κανα σχολιο ή εχεις κι αλλο;

    ReplyDelete
  4. ρε φιλαρκι εμενα ρωτας η τη πετρουλα?
    αυριο θα εχει καλο καιρο mr blue eyes
    frankster

    ReplyDelete
  5. το κουνημα των βυζιων της Πετρουλας ηταν απο μεσα προς τα εξω, οποτε λογικα θα κανει κρυο.

    ReplyDelete
  6. δεχομαστε σχολια μονο επωναμα κυριε μου TMS
    FRANK

    ReplyDelete
  7. Εγραψες πάλι Αιρεσία.

    Doc M

    ReplyDelete
  8. Eξ-αιρετικός επικήδειος!! Μπορώ να παραγγείλω έναν?

    ReplyDelete
  9. Προ τετελεσμένου γεγονότος, διακρίνω μια βιασύνη ή κάνω λάθος?

    ReplyDelete
  10. Bιάζομαι επειδή βιάζομαι.

    ReplyDelete
  11. Ok λοιπόν αναμένουμε το τετελεσται….

    ReplyDelete
  12. Αιρεσια καταφθάνω αύριο.
    Ετοίμασε την επιτροπή υποδοχής.

    ReplyDelete
  13. Αιρεσία, καταφθάνω δυό μέρες μετά τον Doc. Βάλτον στην δική μου επιτροπή υποδοχής μιάς και θα είναι εκεί ήδη.

    ReplyDelete
  14. Ok λοιπόν…. Μμμμμ……ναι έχουμε και λέμε, να κοιτάξω που έχω βάλει το κόκκινο χαλί από την προηγούμενη εκδήλωση υποδοχής, να το καθαρίσω εάν χρειαστεί, ο ανεμιστήρας που θα πετάει τα ροδοπέταλα, να ενημερώσω την μπάντα του δήμου, για δυο ημερομηνίες, την ανθοδέσμη και την κορασίδα που θα την προσφέρει, να ενημερώσω επίσης τον πολιτιστικό σύλλογο φέροντες παραδοσιακές ενδυμασίες να παραταχτούν δεξιά και αριστερά του χαλιού, το γαϊδούρι τον Δήμαρχο με το επιτελείο του, να ετοιμάσω τον λόγο υποδοχής, κάτι άλλο?
    ααααα ναι κατά την δεύτερη άφιξη να μην αναφέρω κάτι για το Face book αφού το θέμα έχει εξαντληθεί, θα θεωρηθεί υπερβολή.
    Aυτά ξέχασα κάτι?

    ReplyDelete
  15. Τα κάρβουνα, τα κάρβουνα ν'ανάψεις για τα καγκουρά που θα σουβλίσουμε.

    ReplyDelete