Search This Blog

Saturday 22 January 2011

Mass Cult Suicide

Οι Mass Cult Suicide είναι μία νέα alternative/punk/garage μπάντα από την Μελβούρνη και σύμφωνα με το χαρακτήρα και τα στοιχεία που έχουν δείξει μέχρι σήμερα, πολλά υποσχόμενη. Στην ουσία όμως πρόκειται για το πόνημα και μουσικό όχημα έκφρασης του Dan Trolley, με την ιστορία να αρχίζει, να εξελίσσεται και να καταγράφεται κάπως έτσι.

Στα τέλη του 2007 ο Dan Trolley θα ολοκληρώσει την ηχογράφηση ενός homemade demo με τραγούδια επηρεασμένα κυρίως από ήχους late 60’s garage/rock και 70’s punk. Βασικές του επιρροές καλλιτέχνες και groups όπως οι Reed ,Bowie, Pop, Damned, Stooges, Dead Boys, Modern Lovers, Pistols, Thunders, VU, κλπ . Τότε αποφασίζει και αποχωρεί από τους Whiskey Go Go’s (όπου έπαιζε μπάσο για 18 μήνες περίπου), με πρώτο μέλημα να παρουσιάσει ζωντανά στη σκηνή τη μουσική του. Αγαπημένοι φίλοι- μουσικοί θα επιστρατευθούν /περιστοιχίσουν και η επιθυμία-όνειρο, θα γίνει πραγματικότητα και έτσι τον Απρίλιο του 2008 οι Mass Cult Suicide θα λάβουν σάρκα και οστά , με πρώτη ζωντανή εμφάνιση τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Θα ακολουθήσουν μερικές ακόμη εμφανίσεις και τον Δεκέμβριο θα ηχογραφηθεί ο πρώτος ομώνυμος δίσκος, ο οποίος θα κυκλοφορήσει το Νοέμβριο του 2009. Λίγο αργότερα και λόγω των πολλών υποχρεώσεων με τις κανονικές τους μπάντες, όλοι θα αποχωρήσουν, με τον Trolley να μετονομάζει το σχήμα – τρίο πλέον – σε Mass Cult. Μέσα στο 2010 θα ολοκληρωθεί και η ηχογράφηση του νέου τους album με τα τίτλο ‘This Ain't No Paradise’ το οποίο αναμένεται τον Μάρτιο από την Off The Hip records.

first line-up
Dan Trolley - vocals,organ
Mickey Heartbreak (The Dead South) – guitar
Billy McCabe (Sailors and Swine) – guitar
Nils Arnold (Sailors and Swine) – bass
John Beard (ex Teeth and Tongue) – drums


Current line-up
Dan Trolley - vocals, bass
Yolanda DeRose – guitar
Max - drums


and some more Mass Cult songs here


4 comments:

  1. Σχετικά με τις επιρροές τους: όντως το τραγούδι "Last night I got drunk" από τη σελίδα τους στο myspace θυμίζει σε κάποια σημεία το "Radio One".
    Nice post frank.

    ReplyDelete
  2. Eνα μπραβο στη Υolanda fRANK, ετσι να βλέπουμε και καμια γυναικεια παρουσια.

    ReplyDelete
  3. More Yolanda very soon dear Ranx

    ReplyDelete
  4. Ότι άκουγα τον δίσκο αυτόν τον καιρό! Και Billy McCabe από Sailors and Swine στην πρώτη τους σύνθεση λέμε…

    ReplyDelete